Euro Economics Team

Payroll for a Winning Team | Our team

Ons avontuur in Spanje sinds 1996

Columbus, Slaapkamers & Euro Economics

Euro Economics is opgericht in 1996 in Barcelona door Jeroen Oskam om bedrijfsoprichtingen, boekhoudingen en belastingaangiften te verzorgen voor buitenlandse bedrijven die zaken willen doen in Spanje.

Jeroen Oskam over het prille begin:

“Vanuit het raam van de slaapkamer waar ik Euro Economics begon kon ik net het standbeeld van Columbus op de Ramblas zien. De Ramblas is een symbool van Barcelona, de stad waarvan ik hou, en Columbus voor een ontdekingsreis, wat voor mij symbolisch was voor het avontuur dat ik met Euro Economics begon. Elke dag keek ik wel een keer naar Columbus, geweldig.”  

2002-2004: Madrid, Marbella, terrassen en zeezicht

In 2002 bestond het team uit 5 medewerkers – we hadden inmiddels een echt kantoor (40m2, terras en zeezicht!) – en werd samen met Dick Roest de stap gewaagd om Euro Economics Madrid te openen. In 2004 volgde Euro Economics Marbella samen met Barbara Ingenbleek. Euro Economics had nu vestigingen in de drie voor buitenlanders belangrijke regio’s Barcelona, Madrid en Marbella.

Het werk nam toe, de teams werden uitgebreid en we verhuisden met plezier naar grotere kantoren.

In 10 jaar tijd had Euro Economics zich ontwikkeld tot een van de meest gespecialiseerde dienstverleners voor buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje.

2013: Ibersupport wordt Euro Economics Girona

In 2005 werd een aandeel genomen in Ibersupport dat in 2002 gestart was door Edwin van der Westen. Ibersupport werkte vanuit Sant Feliu (Girona) en was net als Euro Economics gespecialiseerd in boekhoudingen en vooral salarisadministraties voor buitenlandse bedrijven.

Na een steeds intensievere samenwerking is Ibersupport in 2013 geheel samengegaan met Euro Economics. In 2015 is de naam omgezet naar Euro Economics Girona.

De teams van Ibersupport en Euro Economics werkten vanaf het begin perfect met elkaar, en de directeuren Edwin en Jeroen – nu de ‘holding directie’ – lachen wat af.

2017-2020: Euro Economics Alicante en Mallorca

In 2017 is Euro Economics Alicante geopend in het Nederlandstalige Business Centrum in La Nucia, gelegen tussen Alicante en Valencië. Hiermee is een lokaal aanspreekpunt gerealiseerd voor de vele Nederlanders en Belgen die werken en wonen aan de Costa Blanca.

In 2020 hebben we een kantoor geopend in de chique straat San Miguel in Palma, de hoofdstad van Mallorca. Hiervanuit bedienen we onze relaties op de Balearische Eilanden, met name op Ibiza en Mallorca.

Onze zes kantoren in Alicante, Barcelona, Girona, Madrid, Marbella en Mallorca vormen gezamenlijk de Euro Economics Groep

Heden: opdrachtgevers uit 5 werelddelen, nog steeds hetzelfde idee

Euro Economics heeft heden ten dage een team van meer dan 60 collega’s bestaande uit adviseurs, fiscalisten, juristen, advocaten, boekhouders, salarisadministrateurs en client support medewerkers.

We hebben inmiddels buitenlandse bedrijven begeleid in heel Spanje met aandeelhouders uit 5 werelddelen.  

Euro Economics is thans het grootste zelfstandige kantoor in Spanje dat volledig gespecialiseerd is in het begeleiden van buitenlandse bedrijven en buitenlandse particulieren op fiscaal, juridisch en financieel gebied.

“Het leuke is”, zo vervolgt Jeroen, “dat onze drive nog steeds dezelfde is. Mijn partners en onze managers zijn allen van het buitenland naar Spanje gekomen om hun eigen avontuur te beginnen. Daarom begrijpen wij onze relaties zo goed. Ook zij komen naar Spanje omdat zij een bepaald gevoel bij het land of een regio hebben, en ook zij maken een ontdekkingsreis. Het is voor ons fantastich dat wij onze eigen ervaring mogen gebruiken om onze relaties te helpen.”  

Toekomst: ambitieus! 

Ons doel is om de filosofie voort te zetten die we sinds de oprichting al hebben, namelijk innovatie om onze services maximaal op de dynamische wensen van onze relaties af te stemmen en om de cruciale kennis in eigen huis te houden om zo maximale grip op de kwaliteit van onze dienstverlening te hebben.

Onze ambitie is om de hoogste klanttevredenheid in onze sector te behalen. Wij meten de klanttevredenheid jaarlijks met de Client Promotor Score.

“Onze scores liggen op dezelfde niveaus van – om maar wat te noemen – die van hoogvliegers als Apple en Harley Davidson. Dat is fantastisch en we doen er alles aan om deze klanttevredenheid waar mogelijk nog verder te verbeteren.”

Spreekt onze filosofie je aan?

Laat het ons weten en neem vrijblijvend contact op. Je bent van harte welkom.

Wij zijn je graag van dienst.

Stel makkelijk je vraag

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie

Gratis tips? Meld je aan:
Kantoren & Contact

Euro Economics Barcelona
Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
+34 93 215 12 23
Contact: Nienke van der Peijl
nienke.vanderpeijl@euroeconomics.com

Euro Economics Alicante
Calle Benlliure 2
03530 La Nucia | Alicante
+34 96 502 07 76
marieke.vandenboom@euroeconomics.com

Euro Economics Girona
Rambla Vidal 15
17220 St. Feliu de Guíxols (Girona)
+34 97 232 22 52
Contact: Niels van der Linden
niels.vanderlinden@euroeconomics.com

Euro Economics Madrid
Príncipe de Vergara 73
28006 Madrid
+34 91 521 73 48
Contact: Maartje Vissers
maartje.vissers@euroeconomics.com

Euro Economics Marbella
Calle Jacinto Benavente 23
29601 Marbella
Tel. +34 95 285 93 80
Contact: Barbara Ingenbleek
barbara.ingenbleek@euroeconomics.com

Euro Economics Mallorca
San Miguel 46
07002 Palma de Mallorca
Tel. +34 97 122 79 59
Contact: Vincent Werner
vincent.werner@euroeconomics.com

Euro Economics Group Holding
Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
+34 93 215 12 23
Contact: Edwin van der Westen, Jeroen Oskam
edwin.vanderwesten@euroeconomics.com
jeroen.oskam@euroeconomics.com

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Volg de laatste ontwikkelingen
Schrijf je in voor de nieuwsflits
ErrorHere